Киянин розповів про свою хворобу і лікарню, в яку потрапив / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Житель Києва Олексій Краснощьоков захворів на коронавірус і розповів правду про українські лікарні. Чоловіка з температурою + 39 градусів спочатку відвезли в приватну клініку, але виявилося, що там потрібен вчорашній тест про наявність COVID-19.

Читайте також"Скажений пік": інфекціоніст попередив про значний стрибок кількості хворих на COVID-19 в Україні

Тоді Краснощьокова госпіталізували в лікарню №1 на Харківському масиві.

Відео дня

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Олексія, ситуація в лікарні плачевна. Ліжок на всіх не вистачає, лікарі сплять по 30 хвилин, всі на взводі.

"Лікарі все на взводі, сплять по 30 хвилин. За останні 2-3 дні 40 пацієнтів. Прийшла терапевт для консультації. Дуже сварилася, чому у другий тиждень хвороби мені не призначили ін'єкційні антибіотики і крапельниці. Сказала, що місця є тільки в коридорі, а там протяги + інфекційні хворі з різними інфекціями, тобто, може бути перехресне зараження", - розповів Олексій.

Лікар прописала киянину крапельницю з антибіотиками і порадила викликати приватну "швидку" для того, щоб збити температуру, якщо буде необхідно. Олексій зазначає, що так сталося через те, що коронавірусний фонд уряд "закатав в асфальт".

"Ось такі справи з інфекційною ситуацією. Реально з ковідом працюють тільки в державних лікарнях, а ресурсів тупо нуль. Весь ковідний фонд закатали в асфальт. Дякую", - написав чоловік.

false

Коронавірус у Києві: що відомо