Столиця розглядає можливість розгортання мобільного шпиталю для хворих на COVID-19 у Палаці спорту, Національному експоцентрі та МВЦ / фото REUTERS

Столиця розглядає можливість розгортання мобільного шпиталю для хворих на COVID-19 у Палаці спорту, Національному експоцентрі та Міжнародному виставковому центрі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив під час відеовключення з дому Київський міський голова Віталій Кличко на онлайн-брифінгу щодо ситуації з поширенням коронавірусу у місті.

Читайте такожНовий пік коронавірусу у Києві: за минулу добу виявлено понад 700 випадків інфікування COVID-19

Відео дня

Він нагадав, що міська влада неодноразово зверталась до уряду і Міністерства охорони здоров'я, щоб киян, хворих на COVID-19, приймали у державних і відомчих медзакладах. Там є 11 тисяч ліжок і кваліфікований персонал.

"Відповіді, наголошу, ми досі так і не отримали. Я переконаний: спершу ми повинні використати ті можливості, що є на базі медичних закладів. А потім вже, якщо буде потреба, розгортати мобільні госпіталі", - підкреслив Кличко.

Він зазначив, що в Департаменті охорони здоров’я КМДА на вимогу МОЗ підготували розрахунки щодо можливої роботи мобільного шпиталю і Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій міста надав їх у МОЗ.

"Варіантами для розгортання інфекційного госпіталю для хворих на COVID-19 місто запропонувало три об'єкта в столиці. Це: Палац спорту, Національний експоцентр України або Міжнародний виставковий центр. І ми чекаємо висновків профільних наукових установ та пропозицій їх фахівців щодо організації роботи запропонованих об'єктів, якщо в якомусь із них доведеться розгортати мобільний шпиталь", - сказав Кличко.

Мер при цьому повідомив, що на сьогодні столиця підготувала у комунальних медзакладах вже 3 тис. 100 ліжок для хворих на COVID-19.

"Місто самотужки підготувало вже майже 3 тис. 100 ліжок у комунальних медзакладах. Заповненість їх сьогодні - 66 %. Ми використовуємо всі свої резерви", - зазначив Кличко.

Мобільний шпиталь для хворих на COVID-19