Місто продовжує збільшувати кількість ліжок для лікування хворих на COVID-19 у столичних комунальних медзакладах / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Столиця обладнує для прийому хворих з коронавірусною інфекцією ще 5 медичних закладів: лікарні № 1, № 12, № 15, № 18 та Київський міський центр радіаційного захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Читайте такожЛяшко розповів, де МОЗ готується розгорнути мобільні госпіталі для лікування хворих на коронавірус

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

За словами мера, місто продовжує збільшувати кількість ліжок для лікування хворих на COVID-19 у столичних комунальних медзакладах, а також забезпечувати лікарні і медиків усім необхідним.

«Ми розгорнули вже 2730 ліжок у 22 столичних лікарнях. Із них 17 лікарень вже приймають та лікують пацієнтів з вірусом. Інші – завершують облаштування відділень для прийому таких хворих», - сказав Кличко.

За його інформацією, один з поверхів лікарні № 18 обладнують під відділення для прийому хворих з коронавірусом. Там розгорнули інфекційне відділення на 100 ліжок, а також організовано ще 60 ліжок «сортувальних» – для пацієнтів з підозрою на COVID-19.

«Таких хворих лікарня вже приймає. В інфекційному ж відділенні поки триває переобладнання. Будуть і окремі палати для інтенсивної терапії», - сказав мер.

Кличко повідомив, що лікарня № 18 вже отримала від міста медикаменти на понад 300 тис. грн і чотири апарати ШВЛ на суму майже 3 млн грн, також виділено понад 1 млн грн на ремонт системи кисневого постачання. Зокрема, там вже обладнали 30 точок для подачі кисню, а всього їх буде 80. У медзакладі здійснили підготовку та навчання медиків щодо того, як працювати з хворими на COVID-19 та сформували 10 бригад медичного персоналу для роботи в інфекційному відділенні.

Мер запевнив, що медпрацівники, які працюватимуть з хворими на COVID-19, забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, медикаментами і спецобладнанням для дезінфекції приміщень. На це лікарня спрямувала майже 4 млн грн.

Кличко зауважив, що інші чотири медзаклади наразі готуються до прийому хворих.

«Я наголошую: це те, що місто робить самотужки в умовах, коли динаміка поширення вірусу така, що дуже скоро ліжок у лікарнях у нас може не вистачити. І при цьому державні, відомчі та медзаклади Академії медичних наук не приймають киян, хворих на COVID-19. Хоча мають загалом 11 тисяч ліжок і кваліфікований персонал. Я вважаю, що це – не державницька і, м'яко кажучи, дивна позиція уряду і міністерства охорони здоров'я, які тим часом розповідають про розгортання госпіталів у палацах спорту і так далі", - вчергове наголосив Київський міський голова.

Коронавірус у Києві: що відомо

  •  9 жовтня Кличко повідомив, що в столиці завантаженість ліжок, організованих для прийому хворих з COVID-19, перевищує 70%.
  • 12 жовтня мер столиці сказав, що столиця поки не отримала відповіді на звернення щодо залучення ліжок медзакладів Національної академії медичних наук України для лікування хворих на COVID-19.
  • У Києві за минулу добу коронавірус виявили у 397 людей. Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на сьогодні у столиці вже 28 090.
  • У Палаці спорту в Києві можуть розгорнути госпіталь для хворих на COVID-19 - Радуцький