Хворих на коронавірус лікують у 18 медзакладах Києва / фото УНІАН, Сергій Чузавков

У столичних лікарнях заповненість ліжок для хворих на COVID-19 становить 45%.

Про це на брифінгу в УНІАН повідомив голова медичної комісії Києва, депутат Київради від ВО “Свобода” Олег Гелевей.

За його словами, 5 вересня в Україні був встановлений абсолютний рекорд щодо кількості виявлення хворих на COVID-19 за добу - 2 тис. 836 випадків.

Відео дня

“Коронавірусна інфекція як у світі, так і в Україні та Києві не відступає… По Києву показник за минулу добу досить значний - це 310 осіб, я вважаю, що все, що більше за 300, - це велика цифра, яка, зокрема лякає майбутньою кількістю звернень людей до медичних закладів за госпіталізацією”, - зазначив Гелевей.

Він додав, що минулої доби у Києві було госпіталізовано 107 людей, що говорить про негативну тенденцію перебігу COVID-19 у столиці.

Загалом у медичних закладах міста перебуває 997 людей, із них 913 - із вже встановленим діагнозом COVID-19, а інші - з підозрою.

“Ще минулого тижня ця цифра трималася в межах 815-820 осіб… Я думаю, що якщо такий перебіг коронавірусної хвороби продовжиться, то на стаціонарному лікуванні у київських медзакладах буде більше тисячі людей. Це дуже значна цифра навіть для Києва з його потужною медичною системою”, - наголосив голова медкомісії столиці.

Із 913 госпіталізованих з COVID-19 хворих 158 пацієнтів перебувають у важкому стані, 216 - отримують кисневу підтримку, а 18 - під апаратами ШВЛ.

Гелевей також уточнив, що нині хворих на COVID-19 лікують у 18 медзакладах Києва, в яких загалом в наявності є понад 2 тис. ліжок для таких пацієнтів, тобто нині заповненість ліжок становить близько 45%.

Читайте також24% українців вважають зовсім не загрозливою для себе епідемію коронавірусу-опитування

Враховуючи це, Гелевей сподівається, що найближчим часом Київ із «жовтої» зони потрапить до «зеленої» зони.

За його даними, загалом внаслідок ускладнень коронавірусної хвороби померли 930 киян.

Голова медичної комісії Києва вчергове закликав містян дотримуватися карантинних обмежень та користуватися засобами індивідуального захисту і антисептиками.

Новини на тему: