Навантаження на лікарні, де допомагають пацієнтам із COVID-19, збільшилося / фото УНІАН

Навантаження на лікарні, призначені для допомоги пацієнтам із коронавірусом, збільшилося. Особливий приріст хворих медики фіксують у реанімаціях. 

Про це розповіла головна лікарка Олександрівської лікарні Людмила Антоненко в Сніданку з 1+1.

"Переповнене відділення реанімації. Останній місяць вісім-десять важких хворих, з яких від одного до трьох інфікованих перебувають на апараті штучної вентиляції легень. Зменшення кількості смертей ми не спостерігаємо. Важка категорія хворих з вираженою дихальною недостатністю помирають", - наголосила Людмила Антоненко.

Читайте такожУ Києві за добу знову майже сотня нових випадків захворювання на COVID-19

Вона відзначила, що лікарі вже чітко розрізняють симптоми коронавірусу в хворих навіть до надходження результатів тестів.

"Клінічна картина типова. Великий відсоток хворих на COVID-19 надходять до лікарні з високою лихоманкою відразу. Ми її вже відрізняємо від пневмонії, яка також спостерігається. Навіть якщо немає позитивного ПЛР-тесту, то є клінічна картина. Є певні зміни на комп'ютерній томографії легень", - наголосила лікарка.

За її словами, інфікування коронавірусом супроводжується великою запальною реакцією. "Дексаметазон" (ліки - ред.) дійсно впливає, зменшує запальний процес і депресію імунної системи. Саме тому він призначається до лікування пацієнтів, але він жодним чином не впливає на вірус", - розповіла Людмила Антоненко. Вона також додала, що останнім часом до протоколу лікування хворих також додали препарати-антикоагулянти, які перешкоджають згортання крові, що провокує COVID-19.

Керівниця Олександрійської лікарні застерігає людей від нехтування карантином. "Збільшення інфікованих хворих пов'язане з ігноруванням і нехтуванням всіх заходів, які були визначені карантином. Тільки з цим", - наголосила Людмила Антоненко.

Як повідомлялося, в Україні станом на 19 червня виявили 34 984 випадки коронавірусу. Від початку пандемії померло 985 людей. За останню добу зафіксували 921 новий випадок. Кількість одужалих сягнула вже 16 033.