За минулу добу інфікування коронавірусом підтверджено у 47 киян, одна людина померла / фото УНІАН

За минулу добу інфікування коронавірусом підтверджено у 47 киян, одна людина померла.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

"Кількість жителів Києва, у яких за минулу добу підтвердили захворювання, збільшилася ще на 47 людей. Серед них 9 медиків. За минулу добу у столиці від коронавірусу померла одна людина. Усього на цей час 58 летальних випадків", - сказав Кличко.

Читайте такожМайже половина України не готова до другого етапу зняття карантину - МОЗ

За його словами, на сьогодні в столиці вже 2 тис. 522 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.

Серед тих, хто захворіли минулої доби, 22 жінки віком від 19 до 86 років, а також 23 чоловіків віком від 19 до 76 років і двоє хлопчиків, яким 9 та 10 років.

До лікарень столиці за минулу добу госпіталізували 16 пацієнтів, інші лікуються вдома на самоізоляції під контролем медиків.

“Одужали за добу 23 людини. Усього коронавірус подолали 338 жителів столиці”, - уточнив мер.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 22 травня в Україні 20148 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 588 летальних, 6585 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 442 нові випадки.

Нагадаємо, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.

Водночас сьогодні, 22 травня, на сайті Міністерства охорони здоров'я було розміщено показники епідемічної ситуації в регіонах, відповідно до яких до другого етапу пом’якшення карантину не готові ряд регіонів. Це Київ, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька та Чернівецька області.

Як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, «відсьогодні Україна переходить до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послаблює загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація». Шмигаль наголосив, що рішення про пом’якшення або посилення карантину в областях відтепер будуть ухвалювати регіональні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Читайте також: