У Києві за минулу добу коронавірус підтвердили ще у 95 людей, один хворий помер / фото УНІАН

У Києві за минулу добу коронавірус підтвердили ще у 95 людей, один хворий помер.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

«Новини у нас, на жаль, не оптимістичні. Кількість мешканців Києва, в яких за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилась на 95 людей. Серед них - 16 медиків. Одна людина померла. На сьогодні в столиці вже 3 тис. 766 підтверджених випадків захворювання на COVID-19», - сказав Кличко.

Відео дня

Читайте такожУ Києві за 11 днів завантаженість лікарень хворими на COVID-19 збільшилась на 11% - МОЗ

Серед тих, що захворіли, 50 жінок віком від 20 до 83 рокiв і чотири дівчинки - від немовляти менше одного місяця до 17 років, а також 36 чоловіків віком від 24 до 68 рокiв і п'ятеро хлопчиків - від одного року до 13.

До медзакладів столиці госпіталізували 13 пацієнтів, інші - на самоізоляції, під контролем лікарів.

«Найбільше випадків захворювання виявили в Деснянському районі - 24, у Дарницькому - 23 та в Оболонському районі - 11 випадків», - наголосив Кличко.

За його інформацією, одужали за минулу добу 79 людей. Усього коронавірус подолали 1 тис. 132 жителі Києва.

Як зазначив Кличко, останнім часом більше людей звертаються до медиків з симптомами коронавірусу, тому збільшилось кількість тестувань.

«Показник тестування в столиці сьогодні - найвищий в Україні і становить понад 72 тести на 100 тис. мешканців міста», - підкреслив мер.

За його словами, показник тестування киян на коронавірус перевищує норму в 6 разів та становить понад 72 тести на 100 тис. мешканців міста при нормі не менше 12 на 100 тис. населення.

Зокрема, Київський лабораторний центр МОЗ України зробив вже майже 35 тис. досліджень ПЛР-тестів. Також дослідження ПЛР-тестів роблять ще в 4 комунальних медзакладах та в приватних клініках і державних медичних установах.

Зокрема, мобільні бригади медиків від початку роботи відібрали майже 21 тис. зразків біоматеріалу для дослідження.

Дані по Києву / фото t.me/vitaliy_klitschko

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 12 червня зареєстровано 29 тис. 753 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 870 летальних, 13 тис. 567 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 683 нові випадки захворювання.