Всього коронавірус подолали 2941 мешканець Києва / фото УНІАН

У Києві за минулу добу зареєстровано 110 випадків захворювання на COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

За його словами, серед нових хворих 48 жінок віком від 18 до 73 років та 3 дівчинки віком від 5 до 12 років. А також 55 чоловіків віком від 18 до 81 року і четверо хлопчиків від 16 до 17 років.

Відео дня

Читайте такожКиїв встановив антирекорд за кількістю інфікованих COVID-19: за добу зафіксували майже 200 нових випадків

Крім того, серед тих, хто захворів минулої доби, є четверо медиків.

"До лікарень столиці госпіталізували 26 пацієнтів, інші - у самоізоляції, під контролем лікарів... Найбільше випадків захворювання виявили у Дарницькому районі - 28, у Деснянському районі - 16 та в Дніпровському районі - 11 випадків", - повідомив мер.

Кличко зазначив, що за минулу добу одужали 64 людини. Всього коронавірус вже подолали 2 тис. 941 житель Києва.

"На сьогодні в столиці вже 8 тис. 241 підтверджений випадок захворювання на COVID-19", - сказав він.

У Києві показник тестування на COVID-19 є найвищим в Україні і становить 130 тестів на 100 тис. людей.

"Хочу зазначити, що Київ продовжує збільшувати кількість тестувань. Усього в комунальних медзакладах з початку пандемії досліджено майже 73 тис. зразків біоматеріалу методом ПЛР, а методом ІФА в столиці зробили близько 10,5 тис. тестів. Показник тестування в Києві сьогодні - найвищий в Україні. І становить 130 тестів на 100 тис. людей", - зазначив Кличко.

За його словами, днями Київрада внесла зміни до міської цільової програми "Здоров’я киян", завдяки чому столиця зможе забезпечити лабораторії комунальних медзакладів витратними матеріалами для тестування, а їхніх працівників – муніципальними надбавками.

"Йдеться про виплату безповоротної грошової допомоги лаборантам, біологам, біохімікам, які стикаються в роботі, зокрема, із COVID-19. Тепер вони, як і лікарі, отримуватимуть щомісяця з бюджету міста фіксовану суму доплати - 4 тис. грн. До цього вони такої допомоги не отримували", - розповів Кличко.

Він додав, що також медзаклади забезпечать більшою кількістю витратних матеріалів для діагностики і лабораторного тестування на COVID-19 методами ПЛР та ІФА.

Кількість хворих на COVID-19 курсантів у гуртожитку Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" не збільшується. Кличко нагадав, що днями у гуртожитку Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації НУ "КПІ ім.Сікорського", де мешкають 152 курсанти, зафіксували спалах коронавірусної хвороби. Після цього гуртожиток закрили на карантин, біля нього чергує поліція.

"На сьогодні в гуртожитку захворіли 133 курсанти. З них до лікарень столиці госпіталізували 10 курсантів, а також одного викладача. Інші лікуються в гуртожитку під медичним наглядом", - уточнив Кличко.

За словами мера, хворі отримують всю необхідну медичну допомогу. Також фахівці Київського міського лабораторного центру МОЗ тестують всіх, хто контактував з інфікованими.

"Після виявлення перших хворих, у гуртожитку здійснили повну дезінфекцію. І роблять її регулярно", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 31 липня лабораторно підтверджено 69 тис. 884 випадки COVID-19, з них 1 тис. 693 летальні, 38 тис. 752 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 1 тис. 090 нових випадків.