В Україні вдалося знизити рівень захворюваності COVID-19 серед медиків / фото ua.depositphotos.com

Рівень захворюваності на COVID-19 серед медиків знизився завдяки покращенню забезпечення лікарень засобами захисту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив сьогодні під час онлайн-брифінгу.

«Всього в закладах охорони здоров’я «першої хвилі» у наявності ізоляційних халатів та костюмів біобезпеки – 1,5 млн штук, масок медичних – понад 8 млн, рукавиць нітрилових – понад 12 млн, захисних окулярів – 394 тисячі, респіраторів класу захисту не нижче FFP2 - 1,3 млн», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожГоловний санлікар: ми постійно збільшуємо кількість тестувань на коронавірус

За словами Ляшка, з початку епідемії, крім закупівель за бюджетні кошти, Україна також отримувала засоби медичного захисту як гуманітарну допомогу від різних країн.

«Ми отримали за цей період респіраторів – понад 1,3 млн, захисних костюмів – понад 300 тисяч, захисних окулярів – понад 200 тисяч, медичних масок – понад 3 млн, рукавичок – понад 600 тисяч пар», - повідомив заступник глави МОЗ.

Він додав, що робота над постачанням в Україну захисних засобів для медиків продовжується.

«Це один із факторів зменшення кількості випадків захворюваності серед медичних працівників», - додав Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, за останніми даними МОЗ, в Україні з початку пандемії COVID-19 захворіли майже 12,5 тис. медпрацівників.

1 липня президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні рівень захворюваності COVID-19 серед медиків знизився з 20% (у квітні) до 9,5% (у липні).