У НАН спрогнозували захворюваність на COVID в Україні / фото УНІАН

Захворюваність на коронавірус в Україні в найближчі тижні особливо не зміниться і буде залишатися на нинішньому рівні. Лідирувати за цим показником будуть сім регіонів.

Про це йдеться в прогнозі Національної академії наук України.

Читайте такожГолубовська розповіла, коли людина з коронавірусом є особливо заразною

Відео дня

Повідомляється, що, згідно з розглянутими сценаріями, регіонами з найбільшою очікуваною кількістю інфікованих будуть Дніпропетровська, Київська, Львівська, Одеська, Харківська, Хмельницька області та місто Київ.

Для України в цілому отримані такі прогнозні числові показники:

  • середня кількість нових інфекцій за день на 13.04.21 - 16 209. Середня кількість нових летальних випадків за день на 13.04.21 - 412;
  • середня кількість нових інфекцій за день на 20.04.21 - 16 351. Середня кількість нових летальних випадків за день на 20.04.21 - 442.

Разом з тим, як стверджують у НАН, наразі в Україні захворюваність на COVID-19 виходить на плато третьої хвилі коронавірусу. Зазначається, що попри високі добові цифри зараження коронавірусом та рекордну кількість летальних випадків від ускладнень хвороби, темпи поширення інфекції знижуються.

"Зростає частка давніх випадків щодня оприлюднюваних даних. Це означає, що реальні темпи поширення можуть бути меншими, ніж ті, які випливають з офіційної статистики", - йдеться в повідомленні.

У НАН наголошують, що така ситуація триває вже два тижні поспіль. Крім того, незначно знизилася частка позитивних ПЛР-тестів протягом останніх семи днів, а динаміка кількості позитивних тестів залишається узгодженою з кількістю нових випадків, представлених на дату проведення тестування.

"Ймовірно, що Україна зараз перебуває на початку фази плато, що є дуже невпевненим станом і може тривати декілька тижнів (з досвіду подолання осінньої хвилі)", - йдеться в прогнозі НАН. 

Коронавірус в Україні: що відомо