За перші 2 тижні навчання захворюваність на COVID-19 серед вчителів і учнів різко збільшилася / фото ua.depositphotos.com

В Україні щодня стає все більше "червоних" зон, а це означає, що і кількість шкіл, які закриваються на карантин та переходять на дистанційне навчання теж зростає. Лише за перші 2 тижні навчання захворюваність на COVID-19 серед вчителів і учнів різко збільшилася.

Читайте також145 класів на карантині: у МОЗ закликали українців не відкладати щеплення для дітей (відео)

Про це повідомила заступник міністра освіти Любомира Мандзій на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

Вона наголосила, що за два тижні навчання вже захворіло близько 130 педагогів та 168 учнів, а на самоізоляції перебувають понад 5, 5 тисяч вчителів та 115 класів.

"Майже за 2 тижні навчання захворюваність педагогів та учнів різко збільшилася. Серед моїх знайомих, які пов’язанні з освітою, є багато і тих, хто переніс СOVID-19 у складній формі", – повідомила Мандзій.

Мандзій зазначила, що ситуація наразі складна для всіх. Так, вчителі навчаються поєднувати очне та дистанційне навчання, директори організовують безпечні умови навчання тощо.

"Але найбільший біль директорів полягає в тому, що немає кого ставити на заміну, бо кількість хворих збільшується", – додала заступниця міністра.

За її словами, на жаль, епідемія COVID-19 непідвладна МОН. Тому керівникам, освітянам, батькам та учням вона порадила ставитися до цього з розумінням та робити все, що в силах кожного. Зараз не час "перекладання" відповідальності", – підсумувала Мандзій.

Навчання у школах під час пандемії COVID-19: що відомо