Буковину накриває друга хвиля COVID-19 - ОДА

Підвищення захворюваності фіксують у всіх районах області, на Кіцманщині ж зареєстровано спалах коронавірусної інфекції.

У Чернівецькій області відбулася онлайн-нарада із керівниками лікарень та госпітальних баз щодо посилення координації між різними установами, які працюють із хворими на COVID-19.

Про це йдеться у дописі на Facebook-сторінці Чернівецької ОДА. 

Читайте такожДві тисячі випадків та до 50 смертей на добу: у Зеленського обговорили "другу хвилю" COVID-19

"Найперше завдання, яке стоїть перед госпітальними базами – сформувати необхідні запаси ліків та засобів захисту. Наразі на рахунках лікарень є близько 50 мільйонів невикористаних коштів. Ці гроші медичні заклади отримали від Національної служби здоров’я України для лікування хворих на COVID-19", - говорить заступниця голови ОДА Наталія Гусак.

За її словами, ситуація із розповсюдженням COVID-19 набуває нових обертів.

Гусак зауважила, що є низка лікарень, які за три місяці не витратили жодної гривні на закупівлю медикаментів. Між тим, пацієнти часто скаржаться, що доводиться купувати препарати за свої гроші. Чиновниця закликала виправити цю ситуацію. 

  • Станом на ранок 10 серпня на Буковині за добу виявили 108 нових випадків інфікування, три смерті та 46 одужань.
  • Всього за час пандемії в області зафіксовано 6777 хворих на COVID-19. 
  • Число інфікованих коронавірусом у світі наближається до 20 мільйонів. В Україні понад 80 тисяч випадків хвороби COVID-19.