REUTERS

У Збройних силах України за час пандемії проведено понад 2,5 тис. ПЛР-тестів на COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив головний державний санітарний лікар Міністерства оборони Сергій Моргун під час онлайн-брифінгу.

«У запасі військових медиків перебуває понад 6 тис. ПЛР-тестів, майже 13 тис. експрес-тестів. За час пандемії силами стаціонарних і мобільних лабораторій військово-медичних закладів проведено понад 2,5 тис. ПЛР-досліджень на COVID-19», - сказав Моргун.

Відео дня

Читайте такожКарантин в Україні: чи продовжать після 22 травня та скільки триватиме

За його словами, медична служба ЗСУ має необхідний запас медико-санітарного господарського майна, дезінфекційних необхідних лікарських засобів і засобів індивідуального захисту для медичного персоналу закладів охорони здоров'я у системі ЗСУ.

«Заклади охорони здоров'я ЗСУ закупили необхідну кількість костюмів біозахисту, ізоляційних халатів, масок медичних хірургічних і респіраторів різних видів. У достатній кількості придбано інфрачервоних термометрів та засобів для дезінфекції, частину яких передано до району проведення операції Об'єднаних сил. Як благодійну допомогу від країн-партнерів отримано апарати штучної вентиляції легень», - зауважив головний санлікар Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 19 травня в Збройних силах України на COVID-19 хворіють 39 осіб. Всього за час пандемії одужали 82 особи, двоє померли.

Читайте також: