Ілюстрація / REUTERS

Головний державний санітарний лікар Міністерства оборони Сергій Моргун заявив, що за останній тиждень у Збройних силах України спостерігається зростання захворюваності на COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час брифінгу в Києві.

Читайте такожУ Збройних силах зафіксовано четверту смерть від коронавірусу

Відео дня

«За останній тиждень у ЗСУ спостерігається зростання захворюваності на COVID-19, що пов’язано як з погіршенням епідемічної ситуації серед цивільного населення України, так і зі збільшенням кількості проведених тестувань», - заявив Моргун.

За його словами, за результатами епідеміологічних розслідувань встановлено, що найчастіше зараження військовослужбовців відбувається під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми, друзями та рідними за межами військових частин.

«З метою раннього виявлення хворих на COVID-19 та запобігання поширенню інфекції серед особового складу у кожній військовій частині щоденно під час шикувань проводяться заходи активного виявлення осіб, які підпадають під визначення підозрілого випадку захворювання на COVID-19», - додав Моргун.

Він також зазначив, що у військових частинах введено обмежувальні заходи: термометрія, обов’язкове носіння захисних масок, обмеження службових відряджень, нарад, шикувань тощо.

Як повідомляв УНІАН, станом на 6 серпня у Збройних силах України на COVID-19 хворіли 265 осіб, серед них - 34 нових.

Всього за час пандемії одужала 661 особа, летальних випадків – 5.