Ілюстрація / REUTERS

Спалахів COVID-19 у столичних гуртожитках на сьогодні не виявлено.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив на онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів щодо випадків масового захворювання у гуртожитках.

Читайте такожВсі медичні заклади Києва забезпечені достатньою кількістю засобів захисту - Кличко

Відео дня

"У Києві сьогодні 473 гуртожитки різних форм власності, 77 з них – у комунальній власності міста. Ми дуже вчасно запровадили обмежувальні заходи. Ще 18 березня міська влада звернулася до закладів вищої освіти, аби вони виконали протиепідемічні заходи та відпустили студентів із гуртожитків додому. Студентам, які не мають можливості змінити місце перебування, дозволили жити в гуртожитках на період карантину. Керівникам закладів вищої освіти було доручено посилити санітарний і протиепідемічний режим у гуртожитках", - нагадав Кличко.

За його словам, всі гуртожитки забезпечили мийними та дезінфікуючими засобами, а також виділили спеціальні приміщення для ізоляції у разі необхідності хворих й запровадили обов’язковий температурний скринінг та постійний нагляд медпрацівників.

"У нас були поодинокі випадки, коли в гуртожитках виявляли хворих. Всі пам’ятають ситуацію у Київському інституті музики імені Глієра - там виявили зараженого молодого чоловіка. Втім, його вчасно госпіталізували, а всі інші студенти, які перебували в гуртожитку, пройшли двотижневу обсервацію", - повідомив мер.

Він наголосив, що аналогічний суворий режим місто запровадило і в гуртожитках, де живуть працівники комунальних підприємств.

"Там теж постійно проводять дезінфекцію. Лікарі регулярно оглядають мешканців та вимірюють їм температуру. Якщо є підозра на коронавірус – пацієнта госпіталізують до лікарні. Спалахів хвороби в столичних гуртожитках на сьогодні не виявлено", - підсумував Кличко.

Як повідомляв УНІАН, у столиці 27 квітня на COVID-19 захворіли 78 осіб, з яких три медичних працівники та 7-місячне немовля. На сьогодні в столиці зареєстровано 1 тис. 298 підтверджених випадків захворювання.

Випадки масового захворювання на COVID-19 виявлено у гуртожитках в с. Петропавлівська Борщагівка та місті Вишневе на Київщині, а також у Запоріжжі.