Олександрівська лікарня першою почала приймати хворих на коронавірус / фото УНІАН

Київській міський голова Віталій Кличко заявив, що інфекційне відділення Олександрівської лікарні майже заповнене хворими на COVID-19, тому підготовлено ще один корпус для прийому пацієнтів з таким захворюванням.

Читайте такожВ усіх медичних закладах у регіонах України є вільні місця для хворих на COVID-19 - МОЗ

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

«Олександрівська лікарня першою почала приймати хворих на коронавірус. І сьогодні інфекційне відділення там майже заповнене. Бо, на жаль, кількість хворих зростає. Але в Олександрівській підготували ще один корпус, де зможуть розміщувати хворих на коронавірус, це ще до 100 ліжок», - заявив він.

За словами Кличка, місто готується до різних сценаріїв. «У Києві на сьогодні визначено вже 14 медзакладів першої та другої хвилі для прийому хворих на коронавірус. Загалом це понад 1700 ліжок, де можна розмістити хворих на коронавірус. У випадку поганого сценарію - місто може розгорнути до 7 тис. ліжок. Але, я сподіваюся, до цього не дійде», - підкреслив Кличко.

Мер також нагадав, що в медзакладах столиці, де приймають хворих на коронавірус, сьогодні є вже 400 апаратів ШВЛ.

Він також подякував меценатам, які днями передали медикам Олександрівської лікарні портативну ізольовану палату. «Це - герметична капсула, що має кисневу маску, вбудовані рукавиці, що дозволяє медикам робити необхідні маніпуляції без контакту з хворим. Така капсула дає змогу переміщати пацієнта із коронавірусом в межах корпусів лікарні на обстеження, не наражаючи оточуючих на небезпеку», - зазначив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, 23 квітня головний лікар Олександрівської лікарні Людмила Антоненко повідомила, що в медустанові закінчуються місця для інфікованих COVID-19.

У Києві станом на 24 квітня підтверджено 1122 випадки захворювання на COVID-19, за добу – 63.