Київ готується до погіршення ситуації з COVID / УНІАН

Столична влада продовжує збільшувати кількість ліжкомісць для ковідних хворих, щоб врятувати життя людей. Про це Віталій Кличко розповів під час онлайн-брифінгу. 

«Ми сьогодні робимо все можливе, щоб не допустити колапсу медичної системи. Тому постійно збільшуємо кількість ліжок для пацієнтів хворих на коронавірус. На сьогодні в Києві 6169 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Цього тижня столиця розпочала розгортати ще 236 ліжок. Загалом з початку нової хвилі захворювання ми підготували майже 1100 ліжок», - заявив мер столиці.

Він зазначив, що загалом ковідних хворих приймають 30 медзакладів столиці, але не відомчі лікарні МОЗ та НАНУ. 

Відео дня

«Що ж до інших медзакладів – відомчих лікарень МОЗ та Національної академії медичних наук, де є і ліжка, і медперсонал, - то, незважаючи на наші неодноразові звернення, там досі не приймають хворих на COVID-19 киян», - наголосив Віталій Кличко.

Мер столиці вкотре закликав киян берегти себе і не порушувати карантинні обмеження, адже динаміка зростання захворюваності загрозлива.

Локдаун в Києві

  • З 5 квітня у Києві почнуть діяти суворі карантинні обмеження через стрімке поширення коронавірусу в місті.
  • З наступного тижня увесь громадський транспорт в Києві, зокрема метро, працюватиме за спеціальними перепустками для працівників підприємств критичної інфраструктури.
  • Також зачиняються усі садочки й школи. 
  • Роботу продуктових ярмарків тимчасово зупиняють з 1 квітня. Водночас заклади громадського харчування зможуть працювати тільки «на винос» чи доставку. Як, власне, повинні працювати з 20 березня.
  • Столична влада просить керівників установ, підприємств, закладів відправити своїх працівників на дистанційну роботу.