Бойовики закривають окупований Луганськ на карантин / фото LIGA.net

Луганські бойовики мають намір закрити окупований ними Луганськ на в'їзд і виїзд. Такі карантинні заходи планують ввести з 30 квітня, а закриють у місті майже все, зокрема, зупиниться громадський транспорт.

У телеграм-каналі "Луганський інсайд" навіть опублікували так званий "указ" ватажка бойовиків Леоніда Пасічника.

Читайте такожЕпідеміологічна ситуація на окупованих територіях Донбасу погіршується - розвідка

Відео дня

Разом з карантином у місті планують ввести пропускний режим, а людям заборонять виходити на вулиці. Обмеження зачеплять усю тимчасово окуповану частину Луганської області.

Усіх працівників аптек і продуктових магазинів зобов'язали підписати анкети, за якими їм видаватимуть дозволи виходити з дому на роботу. Про це пише "РБК-Україна".

Разом з тим бойовики збираються заборонити виїзд за межі окупованої частини Луганщини. Вони обіцяють випускати лише власників українських або російських паспортів. Водночас тих, хто матиме "паспорт" недореспубліки, нікуди не випустять.

Терміни таких обмежень поки до кінця невідомі. Імовірно, це будуть два тижні до 13 травня. На цей час людей відправлять у примусову неоплачувану відпустку.

Як повідомляв УНІАН, перший випадок зараження коронавірусною інфекцією на окупованій території Луганської області зафіксовано 29 березня.

З початку квітня в окупованому Луганську запроваджено жорсткий карантин. Заборонено перебування в парках, на дитячих та спортивних майданчиках.

Читайте також: