Особливі правила розробили для студентів-медиків / фото УНІАН

Для запобігання спалахів коронавірусу серед студентів вишам необхідно звернути увагу на гуртожитки та лікарні, в яких займаються студенти-медики.

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я Ірина Микичак, пише УП.

За її словами, минулого тижня відбулася нарада з ректорами медичних вишів, на якій обговорювалася організація навчального процесу.

Відео дня

"Перш за все, ми рекомендуємо дуже прицільно звернути увагу на попередження спалахів у гуртожитках, де проживають студенти. Повинні дотримуватися всі рекомендації, що стосуються попередження коронавірусу. Також є рекомендації щодо організації навчального процесу в студентських аудиторіях. Ми особливо звертаємо увагу на те, що студенти-медики, які проходять практичні заняття в медичних установах, повинні з усією відповідальністю дотримуватися протиепідемічних вимог, встановлених для закладів охорони здоров'я", - розповіла вона.

Микичак зазначила, що відомство радить мінімізувати кількість лекцій в аудиторіях, які знаходяться в лікарнях, де лікуються пацієнти. При цьому чиновниця не уточнила, як саме МОЗ радить запобігати захворюванню студентів COVID - 19 в гуртожитках і навчальних приміщеннях. За її словами, рекомендації щодо організації навчання під час карантину вже передали у навчальні заклади.

Новий навчальний рік в Україні: що відомо