У психіатричній лікарні зафіксовано спалах COVID-19 / фото УНІАН

У селищі Олександрівка Лиманського району Одеської області спалах COVID-19 зафіксовано в психіатричній лікарні.

Як повідомили в Лиманській райдержадміністрації, виявлено позитивний результат ПЛР-досліджень у одного медичного працівника і семи пацієнтів Одеської обласної психіатричної лікарні №2, розташованої в Олександрівці.

Читайте такожВ одеському главку Державної міграційної служби зафіксували спалах COVID-19

Відео дня

За рішенням комісії з ТЕБ та НС, всі відділення установи переведено в режим обсервації терміном на 14 днів.

Зазначається, що директор лікарні має надати комісії план заходів щодо запобігання поширенню хвороби на території закладу, а також забезпечити відповідне лікування хворих. На цей період всі в'їзні ворота і хвіртки мають бути закриті на внутрішні і зовнішні замки.

По периметру і біля воріт закладу має бути штатна охорона і встановлені попереджувальні знаки. Також заборонено прохід на територію лікарні жителям розташованого поруч гуртожитку.

Олександрівській сільраді рекомендовано змінити розташування зупинки громадського транспорту біля лікарні - на віддалене місце.

Згідно з рішенням комісії, тимчасово заборонено функціонування кафе, барів і всіх магазинів, які розташовані поблизу психіатричної лікарні, крім одного магазину і аптеки.

Також на території села заборонено відвідування дитячих і спортивних майданчиків, а сільрада має забезпечити проведення дезінфекції всіх місць загального користування.

Районному відділенню ДСНС комісією з ТЕБ та НС рекомендовано провести моніторинг протипожежного стану приміщень медичного закладу.

Також буде забезпечено цілодобове чергування патрульної поліції для контролю за дотриманням режиму обсервації та внутрішнього порядку на території лікарні і в самій Олександрівці.