В Одесі буде організовано госпіталь у лікарні / REUTERS

В Одесі влада має намір додатково відкрити госпіталь на 90 ліжок для хворих COVID-19.

Як повідомили УНІАН у міськраді, зараз вирішується питання про організацію госпіталю на базі міської лікарні №8.

Читайте такожНа вході до одеської лікарні утворилась величезна черга на аналізи з COVID-19 (відео)

Відео дня

Зазначається, що в цій медустанові планується перепрофілювати 90 ліжок для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою, а також додатково 10 ліжок інтенсивної терапії.

Для цього лікарня потребує додаткового забезпечення медичним обладнанням, зокрема кисневими концентраторами.

«Управлінню капітального будівництва дано доручення розробити проект забезпечення лікарні киснем, щодо встановлення кріоциліндрів і з розведенням кисню по палатах. Також розглянуто питання про подальше встановлення в лікарні автономного дизель-генератора», - зазначили в мерії.

Також розробляються маршрут пацієнта і схема зонування приміщень лікарні для розділення потоків пацієнтів.

Зі співробітниками лікарні обговорюються питання графіка роботи і додаткових виплат муніципальних надбавок медпрацівникам, які будуть задіяні в наданні медичної допомоги хворим на COVID-19.

Читайте такожВ Одесі лабораторний центр МОЗ перевантажений біозразками для тестування на COVID-19

Складено план можливого розміщення комп'ютерного томографа в приміщеннях поліклінічного відділення лікарні.

Надалі, крім ковідного госпіталю, за необхідності в МКЛ №8 будуть перепрофільовані інші відділення.

На цей час у міських медустановах Одеси в цілому розгорнуто 680 ліжок для лікування пацієнтів з підозрою і лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19, в тому числі 50 ліжок у пологовому будинку №2, куди госпіталізують вагітних і породіль з Одеси і Одеської області.

Ситуація з коронавірусом в Одесі

  • Станом на 9 жовтня в міських стаціонарах Одеси перебувають 520 пацієнтів з підозрою на COVID-19 і лабораторно підтвердженим діагнозом. У тому числі в міській інфекційній лікарні на 360 ліжках перебувають 313 пацієнтів, з них у 203 пацієнтів діагноз COVID-19 підтверджено за допомогою ПЛР-тесту, інші проходять обстеження.
  • У міській клінічній лікарні №1 на 30 ліжках перебувають 27 пацієнтів. На цей час ведеться робота зі створення додаткових кисневих точок у МКЛ №1, що дасть можливість відкрити ще 55 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19.