В Україні за добу майже 2 тисячі нових випадків зараження / УНІАН

Світ продовжує боротьбу з пандемією коронавірусу, в рамках чого в ряді країн продовжують діяти карантинні обмеження. В Україні карантин продовжили до 1 листопада.

Коронавірус у світі - статистика

Кількість тих, що заразилися коронавірусом у світі переступила позначку у 24 мільйони осіб.

Найбільша кількість інфікованих зареєстрована в США (5,8 млн), Бразилії (3,7 млн) та Індії (3,2 млн). У світі зафіксовано 824 368 смертей - найбільша кількість жертв у США, Бразилії та Мексиці. Одужали 15,7 млн осіб.

Відео дня

Коронавірус в Україні: Актуальні цифри

В Україні знову різко зросла кількість нових випадків захворювання, за добу склавши 1 974 випадки. При цьому померли від коронавірусу 49 хворих, а одужали 763 людини.

У Київській області ще 94 нових випадки і 6 летальних. У Харківській області 218 нових випадків і 5 летальних, у Львівській - 203 нових випадки і 7 летальних, в Одеській - 185 нових випадків і 3 летальних.

Влада продовжила карантин в Україні до листопада

Вчора Кабмін прийняв рішення продовжити карантин до 1 листопада. При цьому Україна тимчасово закривається від іноземців, сподіваючись зупинити зростання захворюваності на коронавірус. Виняток зробили для тих, хто має посвідку на проживання в Україні, для іноземних студентів, які навчаються в українських вузах, транзитних пасажирів і представників міжнародних місій.

До листопада також залишається актуальним розподіл регіонів на зони. Також уряд зараз посилює обмеження. Зокрема, Кабмін постановив заборонити дискотеки, нічні клуби та інші розважальні заклади - навіть у регіонах "зеленої зони".

Коронавірус у світі та Україні: що важливо знати 27 серпня 2020