Число важких форм захворювання зростає / УНІАН

В Україні зростає кількість випадків важкого перебігу коронавірусної хвороби, в тому числі це стосується молоді.

Про це заявила інфекціоніст, представник медради МОЗ Ольга Голубовська, передає ТСН.

"В інфекційних відділеннях вже давно спостерігається дефіцит ліжок. Зараз відкриті інші відділення для хворих з новою коронавірусною інфекцією, в тому числі хірургічного та офтальмологічного профілів ... Статистика, яка оголошується, відповідає дійсності. Ми це бачимо в клініках. Збільшується кількість пацієнтів, і збільшується кількість випадків важких форм. На жаль, збільшується кількість важких форм серед молоді", - розповіла інфекціоніст.

За її словами, лікарі сподівалися на легкий перебіг хвороби влітку, але цього не сталося.

"Зараз ми бачимо, що це зростання - друга хвиля - почалася раніше, ніж прогнозувалося. Цей вірус постійно підносить нові сюрпризи. І зараз щодня наростає напруженість систем охорони здоров'я ... Закриваються інші стаціонари, і люди обмежені до доступу іншої профільної допомоги", - зазначила Голубовська.

Коронавірус в Україні: останні новини

В Україні станом на ранок 21 серпня зафіксовано 100 643 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 207 - летальні. 51 078 пацієнтів одужали.

Таким чином, за добу в Україні зафіксовано 2 106 нових випадків коронавірусу - саме у стількох українців 20 серпня підтвердили COVID-19. За добу 637 пацієнтів одужали.