Рішення про закриття школи прийматиме директор / фото pixabay.com

Рішення про закриття школи чи класу через поширення коронавірусу прийматиме безпосередньо директор навчального закладу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив під час прес-брифінгу в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський, пояснюючи механізм реагування на випадок виявлення хворого на CОVID-19 вчителя школи.

«Це буде робитися так, як робиться при виявленні будь-кого з такою захворюваністю. Людина йде на самоізоляцію або до лікарні, визначається коло контактних осіб, які також йдуть на самоізоляцію, і директор буде приймати рішення, хто буде заміщати вчителя. Проводиться тестування, і в залежності від кількості захворілих, якщо воно не в критичному форматі, то продовжуватиметься процес навчання», - сказав він.

Водночас Мондриївський підкреслив, що все залежить від тієї ситуації, яка виявиться на той момент з кількістю захворілих.

«Залежно від ситуації буде прийнято рішення - або закривається школа, або клас йде на карантин, або йде на карантин вчитель чи кілька вчителів. Треба дивитись на ситуацію. Ми повинні бути гнучкими і одночасно максимально дотримуватись всіх заходів безпеки», - зазначив він.

Чиновник звернув увагу на те, що рішення про необхідність закриття школи через розповсюдження CОVID-19 прийматиме директор навчального закладу.

«Все замикається на директорові школи. Він має повну інформацію, яка звичайно передається по всіх щаблях до головного управління, до міста», - додав Мондриївський.

Читайте такожКабмін продовжив карантин в Україні до 1 листопада

Навчальний рік в умовах карантину: що відомо

  • 25 серпня міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що МОЗ оновило протиепідемічні правила для шкіл під час пандемії COVID-19. Зокрема, за його словами, учням 1-4 класів пересування в школах буде дозволено без використання масок або респіраторів. У школах, розташованих у «помаранчевих» зонах епідемічної небезпеки, педагогам буде рекомендовано використовувати захисні щитки, а в «жовтих» та «зелених» зонах - просто дотримуватися соціальної дистанції. У разі підтвердження коронавірусу у когось із учнів, весь клас повинен йти на самоізоляцію.
  • За словами в. о першого заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, у разі, якщо вчитель заразиться коронавірусом, то можуть закрити школу в Києві.