У КМДА пояснили, хто прийматиме рішення про закриття шкіл у разі спалаху COVID-19

Виходячи з ситуації з поширенням захворюваності в конкретному начальному закладі, буде вирішуватись - йде на карантин один вчитель чи кілька, чи закривати клас, чи закривати школу.

Рішення про закриття школи чи класу через поширення коронавірусу прийматиме безпосередньо директор навчального закладу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив під час прес-брифінгу в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський, пояснюючи механізм реагування на випадок виявлення хворого на CОVID-19 вчителя школи.

«Це буде робитися так, як робиться при виявленні будь-кого з такою захворюваністю. Людина йде на самоізоляцію або до лікарні, визначається коло контактних осіб, які також йдуть на самоізоляцію, і директор буде приймати рішення, хто буде заміщати вчителя. Проводиться тестування, і в залежності від кількості захворілих, якщо воно не в критичному форматі, то продовжуватиметься процес навчання», - сказав він.

Водночас Мондриївський підкреслив, що все залежить від тієї ситуації, яка виявиться на той момент з кількістю захворілих.

«Залежно від ситуації буде прийнято рішення - або закривається школа, або клас йде на карантин, або йде на карантин вчитель чи кілька вчителів. Треба дивитись на ситуацію. Ми повинні бути гнучкими і одночасно максимально дотримуватись всіх заходів безпеки», - зазначив він.

Чиновник звернув увагу на те, що рішення про необхідність закриття школи через розповсюдження CОVID-19 прийматиме директор навчального закладу.

«Все замикається на директорові школи. Він має повну інформацію, яка звичайно передається по всіх щаблях до головного управління, до міста», - додав Мондриївський.

Читайте такожКабмін продовжив карантин в Україні до 1 листопада

Навчальний рік в умовах карантину: що відомо

  • 25 серпня міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що МОЗ оновило протиепідемічні правила для шкіл під час пандемії COVID-19. Зокрема, за його словами, учням 1-4 класів пересування в школах буде дозволено без використання масок або респіраторів. У школах, розташованих у «помаранчевих» зонах епідемічної небезпеки, педагогам буде рекомендовано використовувати захисні щитки, а в «жовтих» та «зелених» зонах - просто дотримуватися соціальної дистанції. У разі підтвердження коронавірусу у когось із учнів, весь клас повинен йти на самоізоляцію.
  • За словами в. о першого заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, у разі, якщо вчитель заразиться коронавірусом, то можуть закрити школу в Києві.