Обсервація українців у Нових Санжарах вилалсь у протести місцевих жителів / фото REUTERS

У Нових Санжарах (Полтавська область) зафіксовано перший випадок зараження Covid-19. Селище міського типу сумно прославилося в лютому 2020 року, коли через евакуацію українців з охопленого коронавірусом китайського Уханя виникли масові протести і зіткнення з поліцією.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Полтавський обласний лабораторний центр.

За словами керівника установи Андрія Хайлова, коронавірусом заразилася пенсіонерка, яка повернулася після відпочинку в одному з регіонів із Західної України.

Відео дня

Читайте такожТимошенко перебуває в критичному стані - депутат

Відзначається, що це перший випадок зараження смертельною інфекцією не тільки в селищі, а й у всьому Новосанжарському районі.

Зараз Полтавська область знаходяться в "зеленій зоні" за рівнем поширення Covid-19. У таких регіонах людей МОЗ зобов'язує носити маски в громадських місцях і дотримуватися безпечної соціальної дистанції. Інших карантинних обмежень немає.

Протести в Нових Санжарах: хронологія

  • Наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.
  • 20 лютого 45 українців і 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, помістили на 14-денну обсервацію у медичному центрі Нацгвардії "Нові Санжари".
  • У Нових Санжарах місцеві жителі вийшли на протести через обсервацію українців. Вони перекривали дороги, кидали каміння в автобуси з людьми. Під час протистоянь 9 співробітників правоохоронних органів отримали поранення. Поліція Полтавської області розслідувала 8 кримінальних проваджень за фактами правопорушень.