На даний час в Дарницькому будинку-інтернаті перебуває понад 160 вихованців / УНІАН

Перші симптоми захворювання на COVID-19 у співробітниці Дарницького будинку-інтернату для дівчат в Києві виявили ще минулого тижня, проте цю інформацію вчасно не довели до Міністерства соціальної політики.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

«Як з’ясувалося, перші симптоми захворювання у працівника будинку-інтернату з’явилися ще минулого тижня. Проте, ця інформація не була доведена до Міністерства соціальної політики, яке за дорученням уповноваженої Верховної Ради з прав людини здійснює щоденний моніторинг захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 у місцях несвободи. Прикро констатувати, що така ситуація може носити системний характер по всій території України», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПоліція розслідує факт масового захворювання на COVID-19 у Дарницькому будинку-інтернаті

За словами Денісової, директор закладу Олена Грибовська повідомила, що після того, як у молодшої медичної сестри (санітарки) погіршився стан здоров’я, медичний персонал будинку-інтернату звернувся до сімейного лікаря, з яким підопічні або їхні законні представники підписали декларацію на надання медичної допомоги про проведення тестування на випадок COVID-19.

«За результатами цього тестування, лабораторно були підтверджені випадки COVID-19 серед підопічних - 53 особи , з числа працівників – 25 осіб, з яких 4 перебувають у лікувальних закладах», - зазначила омбудсмен.

На даний час в Дарницькому будинку-інтернаті перебуває понад 160 вихованців до 18 років та підопічних до 35 років.

Директор інтернату запевнила, що установа нині забезпечена індивідуальними масками, рукавичками та засобами для дезінфекції на деякий час. Натомість захисних костюмів, окулярів або щитків у персоналу немає.

За розпорядженням Держпродспоживслужби в місті Києві, у будинку-інтернаті запроваджено карантин на 14 днів. Припинено відвідування вихованців та підопічних родичами. Спілкування дозволяється в телефонному режимі. Усі працівники інтернату залишаються працювати у період карантину без виїзду додому.

Разом з цим, наказано організувати харчування працівників протягом карантинного періоду, яке потребує додаткового фінансування.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 травня, у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат в Києві підтвердили захворювання на COVID-19 у 81 особи.

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що в інтернаті спочатку виявили хвору працівницю, після цього було зроблено ПЛР-тести всім вихованцям і персоналу закладу. Загалом протестували 182 особи.

Читайте також: