На місці події правоохоронці забезпечують охорону закладу / фото УНІАН

Слідчі Дарницького управління поліції Києва розпочали кримінальне провадження за фактом масового захворювання на COVID-19 у вихованців та персоналу з будинку-інтернату для дівчат.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, надійшло повідомлення про те, що у будинку-інтернаті на вулиці Ялинковій після проведення ПЛР-тестів виявлено коронавірусну хворобу у вихованців та персоналу закладу.

Читайте такожЗеленський підписав закон про обов'язкове тестування на коронавірус: кого перевірятимуть

Відео дня

Зокрема, зібрані матеріали за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до восьми років позбавлення волі.

Повідомляється, що на місці події правоохоронці забезпечують охорону закладу та контролюють режим пропуску з дотриманням карантинних вимог.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 травня, у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат в Києві підтвердили захворювання на COVID-19 у 81 особи.

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що в інтернаті спочатку виявили хвору працівницю, після цього було зроблено ПЛР-тести всім вихованцям і персоналу закладу. Загалом протестували 182 особи.

Читайте також: