Ілюстрація REUTERS

Президент Володимир Зеленський наголосив, що низький, у порівнянні з іншими країнами, рівень смертності від COVID-19 в Україні не має справляти оманливого враження, що можна нехтувати протиепідемічними заходами.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив на традиційній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Читайте такожМОЗ запровадило в Україні тестування на антитіла до COVID-19Зазначається, що учасники наради обговорили подальше дотримання правил безпеки в умовах переходу до адаптивного карантину.

Відео дня

Зокрема, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зауважив, що карантин показав себе як найбільш дієвий спосіб боротьби з коронавірусом. На це вказує не лише статистика поширення вірусу в інших країнах, а й рівень смертності. Наприклад, у Швеції показник смертності становить 6,25%, у Великій Британії – 5,7%, тоді як в Україні він коливається від 2,7% до 2,9%.

«Ці цифри вкотре доводять, що Україну врятували вчасно запроваджені карантинні заходи та великий відсоток людей, які їх дотримувалися. Треба, щоб ці показники не справили оманливе враження, щоб люди не думали, що тепер до небезпеки коронавірусу можна ставитися недбало», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про встановлення адаптивного карантину в Україні з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах. Зокрема, з 25 травня буде дозволено роботу метрополітенів і дитячих садків.

В Україні станом на ранок 21 травня зареєстровано 19 тисяч 706 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 579 летальних, 6 тисяч 227 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 476 нових випадків захворювання.

Читайте також: