REUTERS

69 українців-членів екіпажу судна Eleftherios Venizelos, на якому виявили коронавірус, пройшли обовʼязкову обсервацію і невдовзі повернуться в Україну.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ.

Читайте такожУ МОЗ пов’язують новий антирекорд захворюваності на COVID-19 з недотриманням карантину під час Вербного тижня і на Великдень

Відео дня

"Нарешті 69 моряків – членів екіпажу виїхали з Греції і невдовзі повернуться в Україну", - йдеться у повідомленні.

Водночас, 12 українських моряків досі залишаються в карантині на судні. Посольство перебуває з ними на постійному зв’язку і цілодобово контролює ситуацію.

«Це була довга і важлива операція. Багато людей працювали, аби досягти результату. І наше посольство у Греції, і грецька влада, яка надала сприяння і допомогу. Завдяки спільним зусиллям 69 сімей невдовзі зустрінуть нарешті своїх рідних. Ми продовжуємо перебувати на постійному контакті з 12 моряками, які досі перебувають на судні», - заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

У МЗС нагадали, що 22 березня до грецького порту прибуло судно Eleftherios Venizelos. У членів його екіпажу, серед яких були і українці, виявили коронавірус.

Їм невідкладно надали необхідну медичну допомогу. Тих, у кого не було виявлено коронавірусної хвороби, відправили на обсервацію в готелі Афін.

З 3 по 21 квітня моряки перебували на карантині з дотриманням вимог ВООЗ та Міністерства охорони здоров’я Греції. Термін обов’язкової обсервації завершився, а тестування на наявність коронавірусної інфекції показало негативний результат.

Читайте також: