У районі посилюють протиепідемічні заходи / Фото: НПУ

На Одещині у Подільську та районі посилюють карантинні протиепідемічні заходи.

Таке рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через збільшення випадків захворювань на COVID-19, повідомляє Нацполіція у Одеській області.

Читайте такожЯкщо зустрінуть на вулиці з пустою сумкою – оштрафують: українка розповіла про реалії карантину в Іспанії (відео)

Відтепер міську лікарню, яка стала опорною при прийомі хворих з підозрою на коронавірус, будуть охороняти 18 військових Нацгвардії України. Вони забезпечуватимуть режимні заходи щодо недопущення сторонніх на карантинний об'єкт. На карантинних постах, кількість яких збільшується з п’яти до восьми, цілодобово патрулюватимуть поліцейські, рятувальники й медики.

Через місто повністю припиняється транзитний рух транспорту, крім транспортних засобів критичної інфраструктури та автомобілів місцевих мешканців, які повертаються додому чи на роботу. 

Заборона розповсюджується на маршрутні автобуси, таксі та адресної доставки товарів громадянам. 

Припинене функціонування всіх суб’єктів господарювання, за виключенням продовольчих магазинів, аптек, у тому числі ветеринарних, АЗС та організацій з надання фінансових послуг.

«Усі ці карантинні обмеження направлені на запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Контролювати їх дотримання будуть три спільних наряди поліцейських та нацгвардійців, які патрулюватимуть вулиці міста», - повідомив начальник ГУНП Олег Бех.

Як повідомляв раніше УНІАН, в Одесі після скандалу через роботу під час карантину найбільшого у місті ринку «Привоз» влада повністю закрила ринки, а також обмежила доступ на кладовища.

Читайте також: