У лікарнях з коронавірусом перебувають десятки киян / фото УНІАН

У лікарнях Києва з підтвердженим діагнозом COVID-19 зараз перебувають 209 дорослих і 5 дітей, ще 43 дорослих і 5 дітей – із підозрою на захворювання.

Про це УНІАН повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я м.Києва Валентина Гінзбург.

Вона розповіла, що за минулу добу 22 квітня захворіли 70 киян.

Відео дня

«25 дорослих пацієнтів госпіталізовано. Одна людина, на жаль, померла в Інституті кардіології ім. академіка М. Д. Стражеска. З клінічним одужанням 22 квітня виписано 15 киян», – зазначила Гінзбург.

За її словами, у важкому стані перебувають 29 пацієнтів, троє з них підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

Читайте такожСтепанов розповів, як лікують коронавірус в Україні

«Із запаленням легень наразі в лікарнях міста перебуває 434 хворих. Лише за минулу добу з діагнозом «Пневмонія» було госпіталізовано 40 киян. Нагадаю, що завдяки тому, що в столиці таких пацієнтів обов’язково тестують на COVID-19, значно підвищився рівень вчасної діагностики коронавірусної інфекції, а відповідно - надання адекватної медичної допомоги цій категорії хворих», – наголосила Гінзбург.

Очільниця медичної галузі столиці також повідомила, що станом на 22 квітня захворювання на COVID-19 зафіксовано у 104 медичних працівників.

«74 з них (7% від усіх захворілих киян) заразилися, виконуючи професійні обов’язки, 30 – у побуті. Стан 16 наших колег, на жаль, потребує стаціонарного лікування», – констатувала вона.

Читайте такожЧотирьох інфікованих коронавірусом священників Почаївської лаври доставили до Києва: як це коментує КМДА

Гінзбург звернулася до тих киян, які одужали від коронавірусної інфекції, закликавши їх дотримуватися самоізоляції до підтвердження вірусологічного одужання: «Для того, щоб діагноз COVID-19 був остаточно знятий, необхідно отримати два негативних результати ПЛР-тестування, проведеного з певним інтервалом за направленням лікаря. А до цього - продовжуйте максимально обмежувати контакти з оточуючими, щоб не наражати своїх близьких на небезпеку!»

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 23 квітня у Києві підтверджено 1 тис. 59 випадків захворювання на COVID-19.

До лікарень столиці госпіталізували 24 пацієнти. Інші лікуються на самоізоляції, під контролем медиків.

За минулу добу одужали 6 людей, усього в столиці одужали 45 киян.

Читайте також: