Призовники будуть проходити обсервацію / фото УНІАН

Українські призовники будуть допущені до лав Збройних Сил лише після того, як пройдуть обсервацію і отримають підтвердження, що точно не заражені новим коронавірусом COVID-19 і не спровокують спалах недуги в армії.

Про це 23 квітня розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу".

За його словами, у МОЗ щодня обговорюють на нарадах із силовими структурами України, зокрема, Міноборони рішення щодо протидії коронавірусу.

Відео дня

"Наразі ми працюємо постійно з Міністерством оборони так, як і з іншими силовими структурами. У нас відбуваються щоденні спільні наради, де ми проговорюємо і ухвалюємо рішення, які повинні впливати на епідемічну ситуацію в тих силових структурах і в оборонних структурах, які сьогодні несуть і захищають наші кордони", - розповів Віктор Ляшко.

Читайте такожУ Збройних силах зареєстровано нові випадки коронавірусу

Ляшко наголосив, що наразі людство зіткнулося зі значною епідемією, тому вкрай важливо зберегти боєздатність армії. А тому, у Міноборони зараз прораховують всі можливі ризики занесення коронавірусу у лави ЗСУ, і допускатимуть до служіння лише тих, хто отримає від лікарів точне підтвердження того, що вони здорові.

"Так, в Міністерстві оборони є своя санітарно-епідеміологічна служба, яка була збережена, яка сьогодні працює і виконує свої функції. Але ми всі повинні розуміти, що ми живемо в період епідемії і значної епідемії, такої пандемії в світі не було, тому основне наше завдання, яке сьогодні є – це зберегти, в тому числі, боєздатність нашої армії. Тому всі заходи, які вживаються сьогодні Міністерством оборони, зокрема для призову, вони прораховують ризики. І допускатимуться люди до місць служіння, міст несення варти тільки після того, як вони пройдуть обсервацію і матимуть чітке підтвердження того, що вони не можуть занести збудник коронавірусної хвороби в місця дислокації Збройних Сил", - наголосив Віктор Ляшко.