Кількість хворих на Буковині стрімко зростає / фото УНІАН

На Буковині упродовж поточної доби підтвердили ще 109 випадків зараження коронавірусом, загальна кількість інфікованих мешканців регіону сягнула 1308 людей.

Як повідомляє ТСН, про це заявив у відеозверненні голова облдержадміністрації Сергій Осачук.

За його словами, обласний лабораторний центр за добу провів понад 200 досліджень аналіз, за результатом яких коронавірус підтвердився у половини пацієнтів.

Відео дня

"І якщо я вчора мав таку радість повідомити про вдвічі менший, сподіваючись, що це стабілізується, і вже будуть хоча би якісь натяки на те, що кількість нових виявлених випадків інфікування може спадати, але очевидно, що ще не час", - сказав голова ОДА.

Читайте такожП'ять етапів: оприлюднено чіткий план виходу з карантину, який може початись 11 травня (інфографіка)

У тих людей, в яких підтвердили нині коронавірус, найочевидніше інфікування відбулося два-три тижні тому. Посадовець уточнив, що це тиждень перед Вербною неділею. 

"Ви знаєте, що інкубаційний період цієї хвороби може бути до двох-трьох тижнів, тому потрібно бути готовими до того, що якщо ми не дотримуємося карантинних обмежень, якщо ми виходимо в люди і спілкуємося з іншими, то всі ці обмеження можуть бути подовженні на тривалий час, до травня місяця і навіть до літа", - заявив Осачук.

Загалом в Україні вже підтверджено 7647 випадків коронавірусу, померли 193 людини.

Читайте також: