У Дніпрі розслідують спалах COVID-19 / фото nashemisto.dp.ua

На Дніпропетровщині правоохоронці розпочали розслідування трьох кримінальних справ, заведених за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам.

Як інформує прес-служба прокуратури регіону, ці порушення спричинили спалах коронавірусу у трьох реабілітаційних центрах міста Підгороднє. Там COVID-19 виявили у 26 осіб. Їх госпіталізували до однієї з лікарень обласного центру.

"Наразі працівниками санітарно - епідеміологічної станції та медичними працівниками проводиться відбір біологічного матеріалу у всіх громадян, які перебувають у зазначених реабілітаційних центрах. Також проходить дезінфекція приміщень", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі забезпечувати карантинні заходи на травневі свята будуть поліцейські з інших областей

У прокуратурі уточнили, що причетні до злочину особи наразі встановлюються.

"Крім цього, Павлоградською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в аналогічному кримінальному провадженні: всупереч встановленим карантинним заходам у березні поточного року у м. Першотравенську відбувалися збори учнів та прихожан однієї з церков, наслідком чого стало зараження 29 особи на COVID-19. Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч.1 ст.325 КК України, триває", - додали у відомстві.

За останніми даними ОДА, в регіоні підтверджено 224 випадки коронавірусу, у тому числі 29 - за останню добу.

Як повідомляв УНІАН, у Дніпрі міська комісія з надзвичайних ситуацій заборонила виробництво та продаж кулінарної продукції, готової до споживання.

Читайте також: