МОЗ запевняє, що в усіх медичних закладах у регіонах України є вільні місця для прийому хворих на COVID-19 / фото ДПСУ

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевняє, що у 242 опорних лікарнях, які визначені як лікарні першої хвилі, є майже 43 тисячі вільних місць.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на онлайн-брифінгу.

«Сьогодні на ранок у цих 242 лікарнях, які визначені як лікарні першої хвилі, було майже 43 тисячі вільних місць. При цьому кількість апаратів штучної вентиляції легень, яка вільна, яка загалом готова до роботи, це 1 тис. 877 із 2 тис. 71 апарата штучної вентиляції легень. Ці цифри говорять, що заповненість наших медичних закладів на рівні 15-20% в залежності від регіону», - сказав Степанов.

Відео дня

Читайте такожУ Києві лікарі б'ють на сполох: у лікарнях закінчуються місця для інфікованих коронавірусом (відео)

За словами міністра, «дійсно є більша (заповненість – УНІАН), в окремих лікарнях доходить до 50%, але у нас визначені лікарні першої хвилі та лікарні другої хвилі, визначені алгоритми, за яких обставин ми починаємо переходити на інший рівень».

Степанов запевнив, що «на сьогодні у жодному регіоні України немає підстав стверджувати, що не вистачає ліжок або лікарні не приймають хворих на коронавірусну хворобу, або комусь не надається відповідна медична допомога. Ситуація повністю контрольована».

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 9:00 24 квітня зареєстровано 7 тис. 647 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 193 летальні, 601 пацієнт одужав.

Читайте також: