Ілюстрація REUTERS

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна перейшла від стратегії знижування до стратегії стримування захворюваності на COVID-19.

Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

Читайте такожУ Львові розпочали високоточне ІФА-тестування на антитіла до коронавірусу

Відео дня

«Україна перейшла від стратегії знижування захворюваності до стратегії стримування. Наша головна мета зараз – не допустити зростання захворюваності. На тому рівні кількості випадків коронавірусної хвороби, які у нас реєструються щодня впродовж місяця, ми показуємо, що система охорони здоров’я готова та справляється з цими викликами», - наголосив він.

За словами головного санлікаря, МОЗ аналізує ситуацію з COVID-19 у країн-сусідів, зокрема у Польщі. «У них більш-менш схожа динаміка епідемії з Україною. Вони на два тижні йдуть попереду нас. У них вже 48 днів така стабільна тенденція. Ми це розуміємо, що, якщо ми будемо утримувати країну довше на карантині, це може призводити до негативного впливу на економіку, тому порівнюємо епідемічну складову з економічною складовою і шукаємо певний баланс – потихеньку відпускаємо певні сфери економіки і дивимося, як це впливає на ріст або зниження захворюваності на коронавірусну хворобу», - додав Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 25 травня зареєстровано 21 тисячу 245 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 623 летальних, 7 тисяч 234 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 259 нових випадків.

Читайте також: