Фото: УНІАН

Влада Кременецького району Тернопільської області, де розташоване місто Почаїв та Почаївська лавра, проситиме центральну владу запровадити надзвичайний стан через різке зростання захворюваності на COVID-19.

Про це повідомив голова Кременецької районної державної адміністрації В’ячеслав Онишкевич у Facebook.

За його словами, за останню добу в районі зафіксували 27 нових випадків хвороби, а 20 з них у місті Почаїв та передмісті - селищі Старий Почаїв.

Відео дня

Читайте такожУ Почаєві, де на Великдень не дотрималися вимог карантину, кількість хворих на коронавірус зросла на 50%

«Завершилось позачергове засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Кременецькій райдержадміністрації. Окрім додаткових обмежувальних заходів на території міста Почаїв та Кременецького району, зважаючи на критичний ріст захворюваності на COVID-19 та протидії поширенню епідемії коронавірусу, вирішили максимально посилити заходи надзвичайної ситуації, а при позитивній динаміці протягом 5 днів звернутись до верхніх ешелонів влади щодо посилення дієвих карантинних заходів безпеки», - написав Онишкевич.

Як повідомляв УНІАН, з 22 квітня влада району повністю заборонила в'їзд та виїзд мешканців міста Почаїв через спалах коронавірус. Тоді хворих було 43, а сьогодні вже близько 80.

Одним з можливих місць спалаху коронавірусу у місті вважається Почаївська лавра.

Незважаючи на заборону влади, Лавра не закривалася на Вербну неділю та Великдень і приймала на служби сотні вірян.

Читайте також: