Ілюстрація / REUTERS

У Центрі громадського здоров’я МОЗ пояснили, чому в Україні майже 20% серед усіх інфікованих є медичними працівниками.

Читайте такожВ Києві за минулу добу на COVID-19 захворіло 32 людини, з них 20 семінаристів з Києво-Печерської лавриПро це йдеться у повідомленні ЦГЗ МОЗ у Facebook.

«Станом на 27 квітня в Україні COVID-19 підтверджено у 1749 медпрацівників, що становить 19,4% від усіх підтверджених випадків. Тобто, фактично кожен п'ятий інфікований в Україні – працівник медзакладу», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що серед причин, що зумовлюють поширення захворювання серед медпрацівників, можуть бути: відсутність чіткого плану дій медичного закладу, порушення визначеного маршруту пацієнта та стандартів ведення пацієнтів; неправильне користування засобами індивідуального захисту, їх зберігання та утилізації; недостатнє забезпечення медперсоналу необхідними засобами індивідуального захисту.

У МОЗ вказують, що забезпечення лікарень засобами індивідуального захисту здійснюється органами місцевого самоврядування та за рахунок централізованих закупівель або благодійної чи гуманітарної допомоги з урахуванням потреби, яку формує керівництво лікувального закладу.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 9:00 27 квітня в Україні 9009 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 220 летальних, 864 пацієнти одужали.

Читайте також: