Ілюстрація REUTERS

У Миколаївській області обвинувачений плюнув судді в обличчя, заявивши, що був заражений коронавірусом і зараз хворий на гепатит.

Читайте такожУ Чернівецькому СІЗО бунтують через прибуття туди підсудного з коронавірусомПро це повідомили в прес-центрі судової влади.

Чоловік звинувачується за ч. 3 ст. 185 (крадіжка), п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України,

Відео дня

23 квітня під час розгляду клопотання прокурора про продовження йому запобіжного заходу обвинувачений почав вимагати у суддів Арбузинського районного суду посвідчення судді, оскільки, за його інформацією, цей суд ліквідували.

«В грубій формі, з використанням нецензурних слів, обвинувачений кричав, що суд є «приватним підприємством і шарашкіна контора», яка працює на замовлення, він знає господаря суддів і ліквідує суддів швидше, ніж сам господар», – повідомила суддя Ольга Киримова.

Потім, за її словами, обвинувачений через отвір у скляній решітці, де він перебував, двічі плюнув в область голови та обличчя».

Суд оголосив перерву, а після відновлення засідання обвинувачений заявив, що він хворів коронавірусом і хворий на гепатит. Він також сказав, що у випадку зараження судді йому відомі наслідки.

«Суддя зазначає, що дії обвинуваченого створюють для неї загрозу зараження інфекційними хворобами, небезпечні для її життя», – йдеться в повідомленні.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Миколаївській області зафіксовано другий летальний випадок від COVID-19.

Читайте також: