"Неадекватні дії": мер Нетішина поскаржився на священників Московського патріархату до СБУ

Священники УПЦ МП, попри карантин, закликали "ходити до Бога".

Міський голова Нетішина (Хмельницька область) Олександр Супрунюк поскаржився до Служби безпеки України на священників УПЦ Московського патріархату.

Про це чиновник розповів в інтерв'ю виданню "Є".

"Виникла така потреба. Я вже підписав на СБУ і поліцію заяву про вчинення кримінального правопорушення. Протягом усього періоду передсвяткових і святкових днів, систематично найбільша проблема була зі священниками московського патріархату, які ігнорували наші заходи, саботували їх, грубо себе вели, погрожували. Досить дивна і неадекватна, мені здається, поведінка", - вважає мер міста.

Він додав, що до заяви долучено скріншоти із закликами "ходити до Бога", про те, що "хвороба є кругом і в будинках".

Читайте такожМОЗ розкрило статистику епідемії в Україні: хто стає жертвою СOVID-19 найчастіше (інфографіка)

"Зараз усі контакти, які є, пов'язані із церквою московського патріархату, крім першого випадку. Хоча ця жінка привезла хворобу із Шумського району, де вона вже захворіла і є підозра, що у Почаївській лаврі", - сказав Супрунюк.

"Я вважаю, що дії священників є неадекватними, вони підписували документ, що зобов’язуються не допустити масових скупчень. Але проігнорували зобов'язання і, я вважаю, що це є підставою для кримінального правопорушення", - резюмував мер.

Як повідомляв УНІАН, раніше на Тернопільщині місцева влада заявила, що духовенство Почаївської лаври порушило обіцянки про закриття храму на Великдень.

Читайте також: