Ілюстрація REUTERS

У МОЗ очікують, що COVID-19 буде сезонним захворюванням, і влітку кількість інфікованих коронавірусом зменшиться.

Читайте такожУ Києві минулої доби на COVID-19 захворіли 78 людей, серед них три медики та 7-місячне немовляПро це заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Ляшко наголосив, що послаблення карантину відбудеться після стабілізації ситуації із захворюваністю.

Відео дня

«Ми прописали етапи (виходу з карантину – УНІАН), наразі у нас 5 етапів виходу з карантину, але все буде залежати від епідемічної ситуації. Ми розписали, якщо впродовж десяти днів коливання (числа хворих – УНІАН) в межах 5%, тестування роблять всім, хто цього потребує, – то ми готові переходити на інший етап», - зазначив він.

Як додав Ляшко, «якщо буде стрімке зниження захворюваності, бо ми все-таки очікуємо, що це (COVID-19 – УНІАН) буде сезонним захворюванням, і влітку у нас має зменшитись кількість випадків коронавірусної хвороби, то будемо приймати щоразу рішення, до якого етапу переходимо, пом’якшуючи карантин. Можливо, ми будемо перестрибувати через два або й через три (етапи – УНІАН) - все буде залежати від кількості випадків, які будуть реєструватись».

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 28 квітня зареєстровано 9 тисяч 410 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 239 летальних, 992 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 401 новий випадок.

24 квітня Кабінет міністрів презентував 5 етапів виходу України з карантину та план зняття обмежень.

Читайте також: