Ілюстрація / REUTERS

Випадки інфікування ув’язнених коронавірусом зафіксовані у двох слідчих ізоляторах - у Чернівецькому і Кропивницькому.

Як інформує прес-служба Міністерства юстиції, про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

За її словами, ситуація знаходиться під контролем.

Відео дня

Вона зазначила, що зафіксовані випадки не тяжкі, а самі ув’язнені потрапили в установу виконання покарань вже хворими та відразу були ізольовані.

Загалом, як зазначила Висоцька, існує чіткий алгоритм дій щодо тих осіб, які прибувають в установи виконання покарань: коли автомобіль з ув’язненим за рішенням суду прибуває до установи, виходить лікар та одразу проводить огляд. Якщо у людини є симптоми, які нагадують коронавірусну інфекцію, або температура, її відвозять до лікарні і роблять тест. З температурою до установ не приймають.

Читайте такожВосени виникне проблема в разі ігнорування українцями вакцинації проти грипу – головний санлікар

"Інших ми селимо в карантинні камери, які приготували для всіх новеньких. Така людина перебуває в ізольованій камері 21 день, до неї в спецзасобах звертається охорона, медперсонал, коли її супроводжують, дають їжу, коли роблять огляд. Але вона абсолютно ізольована від інших мешканців установи, тому говорити про те, що це - автоматична небезпека для всієї установи, не можна", - зазначила Висоцька.

Вона також повідомила, що на даний момент установи та працівники забезпечені засобами захисту. На ці потреби були виділені кошти з резервного фонду та бюджету міністерства.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 30 квітня зафіксовано 10 тис. 406 випадків захворювання на COVID-19.

Читайте також: