Хвора співробітниця пологового будинку знаходиться на самоізоляції вдома / фото: ua.depositphotos.com

В Одесі COVID-19 виявили у співробітниці приймального відділення пологового будинку, який вважається одним з найкращих у місті.

Як повідомили УНІАН у мерії Одеси, діагноз підтвердився 2 травня у жительки Біляївського району Одеської області, яка працює в пологовому будинку №1.

Ця жінка, яка працює акушеркою у приймальному відділенні пологового будинку, ще 27 квітня звернулася до сімейного лікаря за місцем свого проживання зі скаргою на першіння у горлі і підвищення температури до 37,2 градуса.

Відео дня

Читайте такожКабмін продовжив карантин в Україні до 22 травня

«2 травня отримано позитивний результат ПЛР-тесту на COVID-19», - повідомили в мерії.

Зазначається, що від моменту появи респіраторних симптомів жінка перебуває в самоізоляції вдома, в Біляївському районі. Зараз вона відчувається добре, респіраторні симптоми відсутні.

Останнє чергування співробітниці в пологовому будинку №1 було 25 квітня. Як стверджують в мерії, на роботі жінка була із захисним щитком, у масці і рукавичках.

Визначено коло людей, які контактували з інфікованою, симптомів хвороби у них наразі не виявлено.

Контактних осіб - співробітників пологового будинку - переведено в режим самоізоляції на два тижні. Люди, які контактували з акушеркою, на даний момент перебувають удома, їх повідомили про ситуацію, роз'яснивши, як далі діяти; вони перебувають у самоізоляції під наглядом амбулаторної служби.

Як повідомляв УНІАН, в Одеському регіоні, станом на ранок 4 травня, зафіксовано 427 випадків інфікування COVID-19.

Сьогодні стало відомо про спалах захворювання у таборі ромів, розташованому в селі Нерубайське Біляївського району Одеської області.

Довідка УНІАН. Одеський пологовий будинок №1 є одним з найкращих у місті. До його структури входить, зокрема, Центр планування сім'ї та репродукції людини.

Читайте також: