REUTERS

Житомирський обласний лабораторний центр попередив керівників медичних закладів, що 7-9 травня не буде приймати матеріал на тестування коронавірусу методом ПЛР, окрім матеріалів від важкохворих на COVID-19 та малолітніх дітей.

Про це повідомляє Житомир.info.

Читайте такожУ Київраді заявили, що в столиці не вистачає тестів на коронавірус

Відео дня

Відповідне рішення прийняте у середу, 6 травня.

«Таке рішення прийнято по причині завантаження лабораторії на 7-8 днів наперед та відсутністю можливостей для зберігання такої кількості біологічного матеріалу. Надалі просимо обгрунтовано підходити до забору та направлення матеріалу на ПЛР-тестування та як це передбачено стандартами медичної допомоги», - йдеться у листі.

Сьогодні начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик інформував, що на проходження ПЛР-діагностики нині чекають 800 проб, а за минулу добу було проведено 124 обстеження.

Як повідомляв УНІАН, тести на коронавірус за допомогою полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) можуть показувати негативний результат у заражених із "явною клінікою". Більшу довіру викликають тести, у яких застосовується імуноферментний аналіз (ІФА).

Читайте також: