Медики - це та категорія населення, яка найбільше тестується, відповідно, найбільше виявляється / УНІАН

Міністерстві охорони здоров'я назвали причини високої захворюваності на COVID-19 серед медиків.

Як передає кореспондент УНІАН, на онлайн-брифінгу заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак сказала: "Велика кількість захворювання на COVID-19 серед медиків чи їхнього інфікування, адже інколи це безсимптомний процес, пов'язаний з кількома причинами. Одна з головних: медики - це та категорія населення, яка найбільше тестується, відповідно, найбільше виявляється. З іншого боку, на превеликий жаль, в нашій країні протягом багатьох років нехтували засадами інфекційного контролю, і це не провина медичних працівників, це комплексна проблема", - наголосила вона.

Читайте такожЗеленський: лікарі благають про допомогу, українська медицина фактично перебуває за крок від коми (відео)

Відео дня

За словами Микичак, багато років у бюджетах різних рівнів майже не передбачалися кошти на забезпечення медиків засобами індивідуального захисту - на це виділялося менше 1% коштів.

"Окрім того, медичні працівники інколи не дотримуються нормативних документів, які працювали в Україні вже багато років, принаймні, мали працювати. А також проблема пов'язана з тим, що адміністрації медичних закладів при визначенні та встановленні маршрутів пацієнтів не відрегулювали цей процес. Тобто сьогодні маємо результат тих недопрацювань, які відбувалися протягом багатьох років", - заявила заступниця міністра.

Як повідомляв УНІАН, міжнародна рада медсестер (ICN) заявила, що у світі понад 90 тисяч медичних працівників інфіковані смертельним коронавірусом.

Читайте також: