Ілюстрація / REUTERS

Комітет Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував парламенту ухвалити закон щодо підвищення соціального захисту медиків.

Читайте такожУ Раді виступили за страхування професійної відповідальності медпрацівниківПро це йдеться у переданому УНІАН повідомленні Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України.

Зазначається, що на засіданні комітету 6 травня депутати підтримали законопроект про внесення змін до статті 39 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" (щодо додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їх сімей) (№3376-1), яким пропонується підвищити соціальний захист медиків, зайнятих у боротьбі з COVID-19, та членів їхніх сімей.

Відео дня

Законопроектом передбачено, що виплати медикам, які захворіли на СOVID-19, прирівнюються до виплат учасникам бойових дій.

Так, на випадок встановлення групи інвалідності для медпрацівника внаслідок ускладнень, викликаних коронавірусом, уряд виплачуватиме компенсацію у розмірі 300 прожиткових мінімумів, що становить понад 600 тисяч гривень.

Виплати родині медичного працівника в разі летального випадку становитимуть 750-кратний розмір прожиткового мінімуму, тобто більш як 1,5 мільйона гривень.

Комітет ухвалив рішення рекомендувати ВР включити законопроект №3376-1 до порядку денного позачергового засідання та за результатами розгляду ухвалити за основу і в цілому як закон.

Раніше УНІАН повідомляв, що в у Україні зареєстрували петицію про страхування медиків, які заразилися коронавірусом.