У МОЗ пояснили українцям, чи потрібні ще COVID-сертифікати / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Карантинні обмеження у зв'язку з пандемією COVID-19 в Україні скасували з 1 липня. У зв'язку з цим сертифікати про вакцинацію втратили необхідність.

У Міністерстві охорони Здоров'я у Facebook пояснили, в яких випадках сертифікат все ж може стати в нагоді та чи потрібно вакцинуватися від коронавірусу.

Зазначається, що кожна держава приймає рішення про карантинні заходи самостійно, тому чинний сертифікат може знадобитися під час поїздки за кордон.

Відео дня

Що стосується вакцинації від COVID-19, то вона може бути проведена за рішенням лікаря або бажанням пацієнта. На даний момент українці можуть отримати базовий курс вакцинації - дві дози для дводозних вакцин та одна доза для однодозної.

При цьому для відновлення захисту від COVID-19 рекомендовано отримати бустерні дози - два курси ревакцинації.

Також при плановій госпіталізації потрібно пройти тестування на COVID-19, тому що коронавірус не зник.

Карантин через COVID-19 в Україні - що відомо 

Кабінет Міністрів України 27 червня 2023 року - через більш ніж три роки - ухвалив рішення про завершення карантину та режиму надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусу COVID-19, який забрав сотні тисяч життів.

5 травня ВООЗ оголосила, що COVID-19 більше не вважають глобальною надзвичайною ситуацією в області охорони здоров'я.

За час пандемії в Україні виявили понад 5,5 мільйона випадків захворювання, з них понад 400 тисяч – серед дітей. В результаті хвороби померли понад 112 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: