Переважна більшість лікувальних закладів у достатній кількості забезпечена апаратами для проведення штучної вентиляції легень / фото УНІАН

Українські лікарні забезпечені апаратами ШВЛ та медикаментами для лікування COVID-19, але є проблеми з нестачею кисню.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, коли почнуть постачати апарати ШВЛ, закуплені за кошти коронавірусного фондуЯк передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив президент Асоціації анестезіологів України, експерт МОЗ Сергій Дубров, який працює з хворими на COVID-19 у відділенні реанімації 17-ї лікарні Києва.

"Наша лікарня входила до другої черги надання допомоги хворим на COVID-19, але в серпні за два з половиною дні після відкриття 100% ліжкового фонду, виділеного під COVID-19, були заповнені, в тому числі пацієнтами з важким перебігом хвороби", - сказав він.

За словами Дуброва, майже всі з понад 60 пацієнтів з COVID-19, які перебувають у лікарні, потребують оксигенотерапії.

Лікар заявив, що переважна більшість лікувальних закладів у достатній кількості забезпечена апаратами для проведення штучної вентиляції легень, а також медикаментами, необхідними для лікування пацієнтів з COVID-19.

Він уточнив, що на початку року в Україні було понад 3 тис. апаратів ШВЛ, а зараз - понад 4,6 тис., з яких використовуються 613.

Водночас президент Асоціації анестезіологів зауважив, що деякі лікарні мають проблеми із забезпеченням киснем, а в деяких нестача кисню є критичною.

Коронавірус в Україні: з чим зіткнулися українці