У МОЗ вважають, що коронавірус поширюється в ураганному режимі / фото REUTERS

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов прокоментував черговий антирекорд інфікування коронавірусом за минулу добу та заявив, що COVID-19 розповсюджується в «ураганному режимі».

Читайте такожУ МОЗ розглядають найгірші сценарії епідемії: по 20 тисяч нових хворих на добу

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час щоденного онлайн-брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції в Україні.

Відео дня

«Цифра антирекорду 8 999 людей, які інфікувалися COVID-19 за добу, і дуже важливо було в цей час зібрати багатотисячний мітинг біля ВР і заблокувати весь (урядовий - УНІАН) квартал. Коронавірус розповсюджується просто шаленими темпами в ураганному режимі. Ми це бачимо і у проєвропейських країнах. Наприклад, у Франції за минулу добу 52 тисячі хворих на COVID-19 і така ситуація спостерігається в усіх європейських країнах», - заявив Степанов.

Міністр відзначив, що виконання встановлених в державі протиепідемічних правил є просто життєвою необхідністю.

«Я чую такі вирази, що нібито «вірус козаків не бере», бере, ми такі ж самі люди. Дотримуйтесь всіх правил, які встановлені МОЗ», - наголосив Степанов.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 3 листопада зафіксовано 8 899 нових випадків коронавірусної хвороби. Загалом за весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 411 093 особи; померли 7 532; одужали - 168 868 осіб.

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу